تعزیه هنری آیینی است که با عقائد دینی و سنتی ما گره خورده است، هنری اصیل که همواره در دو ماه از سال مجالی برای بیشتر دیده شدن دارد و مدت‌هاست به دنبال فضایی برای ارائه به مخاطب بیشتر است و حالا راه‌اندازی «شبکه جهانی تعزیه» قصد فراهم کردن این فضا را دارد.

«شبکه جهانی» هنر اصیل تعزیه را از مهجوریت خارج می‌کند؟

مهندسی ترافیک و حمل و نقل ـ گروه تئاتر: «زمانی در تهران حداقل در ماه محرم نزدیک به 50 تکیه به فعالیت‌های شبیه‌خوانی مشغول بودند اما امروز هیچ تکیه و ‌‌مرکزی نداریم تا بتوانیم در آن تعزیه اجرا کنیم، ادعای مذهبی بودن داریم اما به هنر مذهبی بی‌تفاوتیم.» این را هنرمند پیشکسوت تئاتری داوود فتحعلی‌بیگی می‌گوید.

سالیان سال است که ایجاد فضایی اختصاصی برای اجرای تعزیه مورد مطالبه فعالان این هنر بوده است. اتفاقی که تاسیس شبکه جهانی تعزیه در بستر اینترنت می‌تواند بستری باشد تا این هنر کهن با وجود بیش از 500 مجلس و محتوای مخصوص به خود که به اندازه تمامی تماشاخانه‌های تهران متن آماده برای اجرا دارد محلی برای عرضه بیشتر به مخاطب گسترده در اختیار داشته باشد.

در حالی که تاسیس این شبکه می‌تواند به گسترش این هنر کمک کند، داود فتحعلی‌بیگی ضمن تاکید بر اینکه باید برای تعزیه سالنی ویژه مانند تکایای قدیم احداث کرد گفته است که « اساساً امکان نمایش این هنر در تماشاخانه‌های مدل غربی وجود ندارد و تعزیه باید بدون واسطه، نفس به نفس و در حلقه مخاطبین علاقه‌مند اجرا شود.»

تعزیه در ایران سابقه بسیاری داشته و در تاریخ ریشه دارد،‌ هنری با بیش از ۵۴۰ مجلس نوشته‌شده از عالم ذرّ تا قیامت که به موضوعات اساتیری و مذهبی می‌پردازد. ماه محرم شاید پررونق‌ترین زمان برای اجرای تعزیه است،‌ تعدادی مجلس تعزیه در سراسر کشور به همت مراکز دولتی و خصوصی برگزار شده و علاقه‌مندان بسیاری به تماشای آن می‌نشینند.

شبکه جهانی تعزیه در بستر اینترنت و با آدرس TziehTV.ir فعالیتش را شروع کرده و برای استفاده بهتر دارای نرم‌افزار موبایلی است، ارتباط با بانیان برگزاری تعزیه برای پخش مجالس از دیگر برنامه‌های این شبکه است.

پایان پیام/